Attractions

Riviera shqiptare

Riviera shqiptare  eshte nje vend bregdetar qe I perket rrethit te Vlores dhe shkon buze detit Jon dhe strihet teresisht nen hijen e vargmalit te Vetetimes. Traditionalisht  fillon nen Qafen e Llogaras , vazhdon me Dhermi, Vuno, Himare,Borsh, Qeparo, Piqeras deri ne Lukovë. Riviera Shquiptare u cilesua ne 2012 Top Value Destination nga Frommer’s. Kjo Rivier u be e njohur ne 2009 kur u rindertua autostrata SH8, ne 2010 kur performoi DJ Tiesto ne Dhermi dhe me gjirimin  e nje episodi te Top Gear.